Karakteristikat e veçanta të menopauzës si dhe simptomat e saj

2020-02-10 në ora 14:07

Menopauza ndodh kur një grua nuk ka menstruacione në 12 muaj rresht dhe nuk mund të mbetet më shtatzënënatyrshëm. Zakonisht fillon midis moshës 45 dhe 55 vjeç, por mund të zhvillohet para ose pas këtij diapazoni.

Menopauza mund të shkaktojë simptoma të pakëndshme, të tilla si ndezje të nxehta dhe shtim në peshë. Për shumicën e grave, trajtimi mjekësor nuk është i nevojshëm për menopauzën shkruan healthline, transmeton GazetaShneta.

Cilat janë simptomat e menopauzës?

Përvoja e menopauzës së çdo gruaje është unike. Simptomat janë zakonisht më të rënda kur menopauza ndodh papritur ose gjatë një periudhe më të shkurtër kohore.

Kushtet që ndikojnë në shëndetin e vezores, si kanceri ose histerektomia, ose zgjedhje të caktuara të stilit të jetës, si pirja e duhanit, kanë tendencë të rrisin ashpërsinë dhe kohëzgjatjen e simptomave.

Simptoma të tjera të zakonshme të menopauzës përfshijnë:

-Pagjumësi

-Thatësi vaginale

-Shtimi i peshës

-Depresion

-Vështirësi në përqëndrim

-Dhimbje koke

-Infeksione të traktit urinar (UTI)./GazetaShneta/

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *