Kapsllëku gjatë shtatzënisë, çfarë duhet të dini

2019-04-14 në ora 20:57

Kapsllëku është një simptomë shumë e zakonshme që shumë gra e përjetojnë gjatë shtatzënisë.

Disa gra kanë kapsllëk në një fazë të hershme të shtatzënisë së tyre, ndërkohë që nuk prek gratë e tjera deri vonë. Shkaku i kapsllëkut gjatë shtatzënisë varet nga faza në të cilën ndodh. Shkaqet e mundshme përfshijnë:

Hormonet: Ndryshimi i niveleve të hormoneve në shtatzëninë e hershme shkakton zorrët për të ngadalësuar lëvizjen e fecesit nëpër zorrë. Kjo vonesë rrit sasinë e ujit që zorra e trashë thith nga stoli, gjë që e bën atë më të ngurtë dhe të vështirë për t’u kaluar.

Vitaminat Prenatale: Vitaminat Prenatale janë të mbushur plot me hekur, një mineral i rëndësishëm që nganjëherë mund të jetë i mangët gjatë shtatzënisë.

Presioni nga mitra: Në shtatëzëninë e mëvonshme, mitra në rritje mund të ushtrojë presion në zorrë, duke e bërë më të vështirë procesin e daljes.

Trajtimi mjekësor primar për kapsllëk në shtatzëni është një ilaç që quhet laksativ, gjë që e bën më të lehtë dhe më të rehatshme për të shkuar në banjo. Në përgjithësi është e sigurt për të përdorur laxativët.

Edhe pse shumë laksativa janë të disponueshme në farmaci, është e rëndësishme të kontrolloni me një mjek i cili është i sigurt se mund t’i përdorni. Informata të kufizuara janë në dispozicion për përdorimin e disa prej këtyre ilaçeve gjatë shtatzënisë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *