Ja si ndikojnë acidi folik dhe hekuri në shtatzëni te fetusi

2019-01-05 në ora 07:16

Hulumtimi i ekspertëve amerikanë ka treguar se marrja e acidit folik dhe hekurit gjatë shtatzënisë ndërlidhet me zhvillimin e foshnjës.

Hulumtuesit nga universiteti ‘Johns Hopkins’ thonë se fjala është për rëndësinë dhe kujdesin e ardhshëm të fëmijës.

Revista ‘Journal of the American Medical Association’ shkruan se hekuri është kyç në zhvillimin e sistemin nervor.

Si pasojë e mungesës së hekurit, llogaritet se 50% e shtatzënave dhe 40% e fëmijëve parashkollorë janë anemikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *