Ja se si të veproni me skuqjen e foshnjës nga pelenat

2019-12-04 në ora 22:31

Skuqja e lëkurës nga pelenat është gjendje shumë e zakonshme dhe mund të ndodhë në çdo moshë, kur fëmija është në pelena.

Ka disa gjëra që mund të bëni për ta parandaluar atë dhe gjithashtu për të ndihmuar nëse fëmija juaj vuan prej saj.

Një nga gjërat më të rëndësishme është mbajtja e higjienës, duke u siguruar që të ndërroni pelenën e foshnjës tuaj shpesh. Dhe mbani prapanicën e foshnjës sa më të pastër që të jetë e mundur, përdorni ujë dhe toptha pambuku. Mos përdorni shumë gjëra të parfumuara për fëmijë në këtë fazë.

Këshilla tjetër është që të aplikoni një krem ​​për parandalimin e kësaj gjendjeje shëndetësore. Në lidhje me këtë, mund të konsultoheni me ndonjë pediatër apo dermatolog.

Gjëja tjetër është të lejoni që fëmija juaj të ketë ajër të pastër, pa vendosur e tyre, që me të vërtetë mund të ndihmojë.

Në rast se nuk zhduken shenjat, atëherë njoftoni ofruesin tuaj shëndetësor./KlinikaMedica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *