Ja se si ta ndihmoni fëmijën tuaj gjatë sezonit të ftohtë dhe të gripit

2019-12-04 në ora 20:01

Sezoni i ftohtë dhe i gripit tani është mbi ne dhe është koha të zgjohemi për të mbrojtur vetën dhe foshnjën tuaj. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm nga dhjetori deri në shkurt, kur është koha e kulmit të sëmundjes.

Shumica e njerëzve janë të befasuar kur mësojnë se sëmundja zakonisht përhapet nga ju duke prekur diçka (viruset jetojnë për shumë orë në sportele, lodra, shkallë etj).

Hapat për të mbrojtur fëmijën tuaj nga gripet

Këtu janë disa këshilla super praktike për të mbajtur mikrobet larg fëmijës dhe larg vetës.

Lani duart shpesh. Kjo është mbrojtja më e mirë dhe veçanërisht e efektshme nëse lani menjëherë kur ktheheni në shtëpi nga vendet publike, transmeton Gazeta Shneta.

Mundohuni të mos prekni dorëzat publike që prekin edhe shumë të tjerët.

Është mirë të dilni me fëmijën tuaj, por shmangni traumat atje ku mund të ketë kollitje.

Me një të porsalindur është e rëndësishme të largoni mysafirët nga shtëpia.

Por, nëse fëmija juaj sëmuret, sigurohuni që t’i jepni të gjitha që ka nevojë.

Këshilla se si t’i trajtoni fëmijët që janë me grip

Lajani hundën: një ilaç i vogël, i çuditshëm por efektiv. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *