Ja se si ndikon ovulimi i vonshëm në shanset për të mbetur shtatzënë

2020-02-04 në ora 22:15

Asnjë grua nuk ka të njejtin sikël menstrual dhe asnjë grua nuk ka ovulim të njejtë. Zakonisht nëse keni cikël të parregulltë ju mund të ovuloni vonë.

Shumica e grave që ovulojnë vonë kanë cikël menstrual të gjatë. Kjo mund ta bëjë konceptimin pak më të ndërlikuar, transmeton Gazeta Shneta.

Si ndikon ovulacioni i vonë në shanset për të mbetur shtatzënë?

Nëse keni cikle të gjata, të parregullta mund të jetë vërtetë e vështirë të dini nëse dhe kur jeni duke ovuluar që do të thotë se mund të jetë e vështirë për kohën se kur sperma dhe veza të takohen.

PCOS, hiperprolaktinemia dhe hipotiroidizmi shkaktarët që nuk ovuloni me kohë dhe të gjitha janë të trajtueshme me medikamente, gjë që e bën ovulimin më të rregulltë dhe përmirëson shanset për të mbetur shtatzënë. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *