Ja se si do të duket foshnja juaj, çdo gjë që merr fëmija nga tiparet tuaja

2018-04-29 në ora 06:46

Çdo njeri pyet veten se si kush do të duket foshnja, por nuk ka asnjë mënyrë për të ditur nëse tiparet tona do të shfaqen tek pasardhësit tanë.

Megjithatë, ju mund të bëni një supozim shkencor- këtu, ekspertët e gjenetikës tregojnë se si.

Dy prindër me ngjyrë kafe mund të kenë një fëmijë me sy blu. Në të vërtetë, ndonëse më pak e zakonshme, e kundërta është gjithashtu e mundur: dy prindër me sy të kaltër mund të kenë një foshnje me ngjyrë kafe.

“Dominimi i syve të kafesë është një mësim i njohur nga klasa e biologjisë, por ngjyra e syve është vërtetuar nga shumë gjene”, thotë Kate Garber, PhD dhe drejtoreshë e arsimit në departamentin e gjenetikës njerëzore në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Emory, transmeton Gazeta Shneta.

Në të vërtetë, vetëm 1 deri 2 përqind e njerëzve kanë flokë të kuq të theksuar, kombinimi klasik i ngjyrës është pjesë e asaj pakete gjenetike.

Gjenet mund të barteshin në mënyrë të padukshme përmes gjeneratave, më vonë habiteshin dy prindër flokëbardhë përse kanë një foshnje me flokë të errëta.

Gjithashtu, fëmija juaj do të trashëgojë piklat tuaja (ose partnerit tuaj), mjekër të çarë, kulmin e vejushës, gjuhën e lëkundur, madje edhe veshët e flokëve.

“Këto janë tipare më të parashikueshme që përfundimisht zhvillohen në familje”, thotë Bennett./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *