Ja se çfarë efekte ka gjidhënia në marrëdhënie

2019-10-12 në ora 18:31

Nuk ka periudhë të nevojshme pritjeje për marrëdhëniet seksuale pas lindjes, megjithëse shumica e ekspertëve të kujdesit shëndetësor ju rekomandojnë të prisni katër deri në gjashtë javë.

Midis ushqimeve të natës vonë dhe pelenave të ndotura në mëngjes, marrëdhëniet mund të jenë gjëja e fundit në mendjen tuaj. Trupi juaj po pëson shumë ndryshime gjatë kësaj kohe. Kjo përfshin ndryshime të sjella nga ushqyerja me gji, transmeton Gazeta Shneta.

Disa gra zbulojnë se vëmendja shtesë ndaj gjinjëve të tyre si dhe forma e gdhendur i bëjnë ata të ndjehen më pak tërheqëse. Të tjerët ndjehen më tërheqëse.

A ndikon ushqyerja me gji në marrëdhënie?

Po, ushqyerja me gji mund të ndikojë në marrëdhëniet tuaja. Rezultatet e një studimi të besuar në vitin 2005, zbuluan se gratë që ushqeheshin me gji kishin më shumë gjasa të vononin rifillimin e marrëdhënies pas lindjes së fëmijës së tyre ssa gratë që nuk ushqeheshin me gji.

Pas lindjes, niveli juaj i estrogjenit do të bjerë dhe nivelet e dy hormoneve, prolaktina dhe oksitocina, do të rriten. Këto dy hormone kanë ndikime shumë të ndryshme në trupin tuaj dhe secila mund të ndërhyjë në marrëdhëniet tuaja./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *