Ja sa herë në javë duhet të bëni seks për të mbajtur lëkurën sa më të re

2018-07-13 në ora 21:11

Gratë shpenzojnë qindra dollarë në kremra dhe serume për të mbajtur lëkurën e tyre duke kërkuar sa më shumë të re.

Për shumë gra, shenjat e plakjes, si linjat e imta dhe rrudhat, janë jashtëzakonisht jo tërheqëse dhe diçka që është thjesht e papranueshme.

Në realitet, megjithatë, të gjithë ne do të duhet të kalojmë nëpër një lloj plakjeje, por të ngrënia e ushqimeve të shëndetshme, pirja e shumë ujit dhe angazhimi në aktivitete të caktuara fizike mund të na mbajnë të rinj/reja.

Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë në San Francisko studiojnë 129 nënat në marrëdhëniet afatgjata gjatë një jave. Ekipi analizoi efektet e intimitetit fizik, se sa mbështetëse ishte partneri i tyre, sa konflikte ka pasur në marrëdhënie dhe sa të kënaqur çdo nënë ishte e përgjithshme me marrëdhënien e saj, transmeton  Gazeta Shneta.

Brenda bërthamës së një qelize, gjenet tona janë të rregulluara përgjatë molekulave të shtrembëruara me dy fije të ADN-së që quhen kromozome. Në skajet e kromozomeve janë shtrirjet e ADN-së të quajtur ‘Telomere’, të cilat mbrojnë të dhënat tona gjenetike, bëjnë të mundur që qelizat të ndahen dhe të mbajnë disa secrete.

Çdo herë që një nga qelizat e juaja ndahet, telomeret tuaja janë ndara./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *