Ja sa lugë sheqer në ditë duhet t’i konsumojnë fëmijët

2017-08-04 në ora 07:50

Kujdesi për fëmijët Për shumë fëmijë, një pije me sheqer dhe një çokollatë janë të përditshme në dietën e tyre.

Por, sipas një raporti të ri të Universitetit të Mjekësisë, Emory në Atlanta, sasia më e madhe se 6 lugë çaji me sheqer në ditë, është e rrezikshme për fëmijët.

Fëmijët nuk duhet të kenë më shumë se 6 lugë sheqer në ditë, kjo është e barabartë me një çokollatë të vogël dhe më pak se një kanaçe me lëng të gazuar.

Një kanaçe me CocaCola përmban përafërsisht 10 lugë çaji me sheqer./21Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *