Ja sa lëvizje në ditë duhet t’i bëjë foshnja juaj brenda barkut

2018-07-14 në ora 06:34

Nëse nuk jeni përqendruar në ndjenjen e këtyre goditjeve, mund t’i keni humbur ato.

Për t’ju ndihmuar të përqendroheni dhe të llogarisni lëvizjet e foshnjës tuaj, qëndroni në anën tuaj të majtë me mbështetje nën barkun tuaj. Qëndroni për disa orë, gjatë së cilës duhet të ndjeni të paktën 10 lëvizje të ndara.

Ju keni më shumë gjasa të jeni të vetëdijshëm për lëvizjet e foshnjës tuaj kur jeni shtrirë dhe jo kur jeni ulur, dhe ndoshta do të jeni pak të vënendshme për to kur jeni në këmbë, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse fëmija juaj fillon të lëvizë, gjithçka është ndoshta mirë. Por tani mbani një sy në lëvizjet e tij dhe kërkoni ndihmë shpejt nëse keni ndonjë shqetësim.

Kur duhet ta vizitosh një mjek apo mami?

Kontaktoni mamit ose mjekun menjëherë nëse vëreni ndonjë nga shenjat e mëposhtme. Është e rëndësishme të kontaktoni menjëherë me ta dhe të mos prisni deri në ditën e ardhshme, nëse:

Ju nuk ndjeni 10 ose më shumë lëvizje të ndara ndërsa jeni shtrirë në anën tuaj për dy orë. Fëmija juaj nuk fillon të lëvizë në përgjigje të zhurmës ose ndonjë stimul tjetër.

Ka një rënie të madhe në lëvizjet e foshnjës suaj, ose një rënie graduale gjatë disa ditëve./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *