Ja pse nuk duhet t’i thani kurrë duart në tharëset publike

2019-02-11 në ora 10:21

Tharëset e duarve janë një rrezik i madh për shëndetin, për shkak të faktit se shumë njerëz nuk i lajnë duart siç duhet.

Bazuar në hulumtimet e mëparshme, zyrtarët francezë të shëndetësisë i kanë përditësuar kohët e fundit udhëzimet e tyre për të dekurajuar përdorimin e tharëseve të duarve në departamentet klinike.

Pasi shumë njerëz nuk i lajnë duart siç duhet, bakteret mbeten në duar, të cilat pastaj përhapen  në ajër dhe ndotin zonat përreth, duke përfshirë tharësen e duarve, lavamanin, dyshemenë dhe sipërfaqet e tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *