Ja pse cikli mujor bëhet më i keq gjatë dimrit

2018-12-03 në ora 16:26

Ekspertët tregojnë, se si dimri mund të ketë një ndikim të madh dhe vështirësi në ciklin menstrual.

Ata tregojnë se pse periodat bëhen shumë më të vështira gjatë dimrit, shkruan Chronicle, transmenton Gazeta Shneta.

Periodat nuk janë aq të mira për gratë, pothuasje në cdo periudhe të vitit.

Ju jeni në agoni me dhembje, me dëshirat për të ngrënë dhe me ndjenjën e fryerjes. Por, a keni vërejtur që gjate dimrit këto periudha bëhen më të vështira? Nuk është vetëm imagjinata juaj. Është shumë e vërtet se cikli menstrual, është shumë më i keq gjatë dimrit.

“Përderisa ditët janë më të shkurta dhe më të errëta, kjo do të ndikoj në disponimin tuaj, përderisa gjatë verës ne marrim më shumë vitaminë D dhe dopaminë, ju nuk do i ndjeni shumë ciklin”

Për më shumë, gjatë dimrit në shpenzojmë më shumë kohë brenda, lëvizim më pak dhe hamë më shumë. Kjo mund të ketë efekt shumë të keq në simptomat premensturale. Ndërsa ato gra që kanë më shumë aktivite fizike kanë cikël më të rregullt dhe më pak të dhimbshëm. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *