Ja përse fëmijët me autizëm duhet të mësojnë këtë veprim

2018-02-25 në ora 12:03

Fëmijët me autizëm janë si gjithë të tjerët, por që ju nevojitet një kujdes më i veçantë, prandaj duhet që të mësojnë disa veprime gjatë jetës së tyre për zhvillimin sa më normal.

Ata duhet ta mësojnë notin, për shkak se ata më pak kanë frikë nga uji, dhe mund të ja arrijnë me shumë sukses.

Sipas një studimi amerikan nga Shkolla e Shëndetit Publik në Universitetin Columbia të Nju Jorkut i cili është botuar në Gazetën Amerikane të Shëndetit Publik, shpjegon se mbytja është një nga rreziqet kryesore për fëmijët që vuajnë nga autizmi.

Analiza e të dhënave tregon se fëmijët me autizëm kanë 160 herë më shumë mundësi të mbyten në krahasim me moshatarët që nuk janë autikë.

Një nga arsyet është që fëmijët e prekur nga autizmi nuk qëndrojnë në zonat ku ka njerëz por preferojnë vende të qeta. Por kjo është e rrezikshme. /pernenat/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *