Ja në cilin muaj fillon bebja të rrokulliset, gjithçka që duhet të dini

2018-03-03 në ora 11:46

Disa foshnje edhe përse janë deri në muajin e tretë nuk arrijnë të rrokullisen vetë, pa ndihmën e prindit.

Për këtë arsyeja kryesore qëndron tek muskujt e qafës dhe krahut që zakonisht forcohen në muajin e gjashtë, në mënyrë që të rrokullisen, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse fëmija juaj po përpiqet të lëviz, të ndrrojë vend e të ngjashme, por e shihni se nuk po mundet dot, atëherë duhet ta inkurajoni me anë të lojës.

Lëviz një lodër pranë tij, në mënyrë që të mos ndalet së provuari fatin, derisa ta kapë lodrën.

Por, nëse fëmija juaj është bërë tanimë 5 muajsh, por nuk dëshiron madje as të lëvizë apo të rrokulliset, atëherë duhet të bisedoni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *