Ja çfarë rëndësie ka numërimi i goditjeve të foshnjës në bark gjatë shtatzënisë

2017-11-04 në ora 17:55

Në tremujorin e tretë të monitorimit ditor të lëvizjeve të fëmijës suaj është aq e rëndësishme s edhe vetë marrja e multivitaminave të shtatzënisë. Ju duhet të ndjeni lëvizje të rregullt në bark – nëse diçka duket e parregullt, kontaktoni mjekun tuaj, maminë ose spitalin për një kontroll, transmeton Gazeta Shneta.

Si t’i numëroni goditjet?
Zgjidhni një kohë të ditës kur fëmija juaj është më aktiv, zakonisht pasi keni pasur një meze ose ushqim të lehtë.

Sapo të jeni i sigurt se është zgjuar, uluni në këmbët tuaja ose shtrihuni në krahun tuaj dhe filloni të numëroni lëvizjet. Çdo lëvizje numërohet si goditje.

Regjistro numrin e minutave që i merr për t’i numëruar 10 lëvizje. Ju mund të shkarkoni një tabelë të numërimit në firstcandle.org.

Bërja e një numërimi të goditjeve zakonisht zgjat 10 deri në 15 minuta, por mund të zgjasë deri në dy orë. Gratë në mbipeshë mund të kenë një kohë më të vështirë për të numëruar goditjet./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *