Instalohet pompa e parë e insulinës për të rritur në Kosovë

2017-11-19 në ora 15:20

Në ditën ndërkombëtare të Diabetit, janë tre pacientë nga Kosova që në dy vitet e fundit e kanë instaluar pompën e insulinës.

Ndërsa, pacienti i parë i rritur në Kosovë që vendosi pompën e insulinës është Drilon Gashi, shkruan Gazeta Shneta

Instalimin e saj në z.Gashi e mundësoj Endomedica, më saktësisht Prof. ass. dr. Venera Berisha-Muharremi.

Kjo është një teknologji e avancuar e cila u mundëson pacientëve të prekur nga diabeti një jetë shumë më cilësore.

Pompa e insulinës nga prodhuesi Medtronic bën injektimin automatik të insulinës në trup, varësisht nga nevoja dhe parametrat e dhënë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *