Infeksionet vaginale gjatë shtatzanisë: gjithçka që duhet të dini

2019-08-22 në ora 18:35

Rritja e hormoneve gjatë shtatzanisë i bën nënat të jenë më të ndjeshme ndaj një mori infeksionesh vaginale. Trupi i një gruaje transformohet në shumë mënyra gjatë shtatzanisë dhe një rritje e shkarkimit vaginal është një nga ndryshimet e zakonshme.

Nëse shkarkimi është i bardhë, i pastër dhe pa erë, kjo do të thotë se është shkaktuar nga hormonet e shtatzanisë dhe vagina juaj është e shëndetshme. Por nëse shkarkimi është i tepërt, i kuq ose i verdhë dhe ka erë, mund të jetë një shenjë e infeksioneve, transmeton Gazeta Shneta.

Vaginoza bakteriale

Pothuajse 1 në çdo 5 shtatzëna zhvillojnë këtë infeksion kruajtës, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë. Vaginoza bakteriale ndodh kur ka një rritje të baktereve në vaginë për shkak të zhvendosjes së hormoneve. Nëse lihet pa trajtuar mund të çojë në lindje të parakohshme ose peshë të ulët lindjeje të foshnjës.

Infeksioni maja

Rritja e madhe e infeksionit Candida mund të çojë në djegie dhe kruajtje në vaginë, e cila mund të dyshohet si një infeksion maja. Estrogjeni i rritur dhe profesteroni ndihmojnë në krijimin e mjedisit në të cilin maja mund të lulëzojë. Disa antibiotikë gjithashtu mund të prishin ekuilibrin e pH të vaginës tuaj.

Trikomoniasa

Ka pothuajse 7.4 milion raste të reja të trikomoniasis çdo vit. Është një nga sëmundjet e transmetueshme më të zakonshme./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *