India mirëpret lindjen e binjakëve të quajtur Korona dhe Covid

2020-04-03 në ora 17:52

Një djalë dhe një vajzë e lindur në mes të bllokimit të koronavirusit të Indisë janë emëruar sipas virusit të fundit.

Prindërit e Covid dhe Korona shpresojnë se emrat e binjakëve do të shërbejnë si kujtesë për vështirësitë që kapërcenin ndërsa u sollën në botë gjatë pandemisë shkruan Metro.co.uk transmeton Gazeta Shneta.

Nëna Preeti Verma i tha PTI:

“Lindja ndodhi pasi u përballëm me disa vështirësi dhe për këtë arsye, unë dhe burri im donim ta bënim ditën të paharrueshme.

Në të vërtetë virusi është i rrezikshëm për jetën por shpërthimi i tij i bëri njerëzit të përqëndrohen në higjenën dhe zakone tjera të mira”.

“Kështu, kemi menduar për këta emra dhe kur stafi i spitalit gjithashtu filloi t’i quante foshnjat si Korona dhe Covid, ne më në fund vendosëm t’i emërtojmë ata sipas pandemisë” përfundoi ajo.

Foshnjat u lindën në orët e para të 27 marsit, brenda 45 minutave nga mbërritja e çiftit në spital.

Mjekët kryen një prerje cezariane për shkak të komplikimeve. Një zëdhënës i spitalit tha se të dy Covid dhe Korona janë të shëndetshëm dhe tani janë larguar me nënën e tyre./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *