Humbja e peshës dhe tabletat për energji shkaktojnë dëme në fetus

2019-09-11 në ora 20:40

Shtatzania mund të jetë një lajm fantastik. Por, mund të jetë gjithashtu një shpatë me dy tehe.

Një nga përbërësit në shumë tableta që mburret me përfitime është vinpocentina. Kjo është gjetur në tableta që ndihmojnë të humbni peshë, shtoni energji dhe memorie më të mirë. Vinpocentina është referuar edhe si ekstrakt, transmeton Gazeta Shneta.

Por tani, gjinekologët në SHBA sugjerojnë që gratë shtatzëna duhet të shmangin vinpocentinën. Ata paralajmërojnë që përbërësit mund të shkaktojnë keqtrajtime dhe ulje të peshës së fetusit.

Këshillohet që gratë shtatzëna të mos marrin vinpocentine.

Gyn Erin McKelvy thotë se paralajmërimi i FDA për vinpocetine është i rëndësishëm sepse hesh dritë në pytjen nëse ndonjë produkt shëndetësor bimor janë të sigurta për gratë shtatzëna.

Përzierjet e ndryshme në tableta mund të jenë të rrezikshme edhe për ata që nuk janë shtatzënë. Sidoqë të jetë ju kurrë nuk e dini saktësisht se çfarë po përdorni dhe kjo mund të çojë në efekte anësore negative, prandaj gjatë shtatzanisë anashkaloni të gjitha tabletat e mundura./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *