Gratë shtatzëna me djem kanë këtë tipar të veçantë, zbuloni

2018-02-16 në ora 10:29

Zakonisht tregime popullore na rrëfejnë mënyra të ndryshme se si mund të zbulohe gjinia e foshnjës, por studimi i fundit i realizuar shfaq një element interesant.

Një mostër prej 40 femrave të cilat u observuan gjatë 18 muajve ka gjetur të dhëna se femrat që lindin meshkuj kanë një karakteristikë të veçantë.

Nga një studim kanadez, eshte konfirmuar se ekziston nje simptome e ashtuquajtur harresa gjatë shtatzanisë. Por ka edhe më shumë.

Nënat shtatzënë me meshkuj, sipas studimit, do të jenë më pak të prekura nga ky çrregullim.

Ndërsa rastet e nënave që presin të lindin vajzë kanë treguar në disa teste të aftësive mendore më pak kapacitet përqendrimi dhe kujtese.

Ky studim u nis për të vërejtur efektet e shtatzanisë në kapacitetin e të nxënit dhe të kujtesës. Edhe për vetë studiuesit ishte një surprizë fakti që pikërisht gjinia e bebes të kishte një ndikim në këto aftësi dhe për këtë arsye ata mbetën të befasuar nga rezultati i studimit.

Ishin 40 gra që u ndoqën në studim përgjatë 18 muajve, gjatë shtatzanisë dhe disa muaj më pas. Ato iu nënshtruan disa testeve psikologjike, të cilët varionin nga ato të aftësisë së dëgjimit, aftësisë për të parë etj.

Nënat e ardhshme të bebeve meshkuj kanë dhënë rezultate gjithmonë e më të mira në eksperimentet e kryera./Kidstime.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *