Gratë që kanë bërë deri në tre fëmijë janë në rrezik më të madh të sëmundjeve të zemrës

2019-08-15 në ora 19:02

Gratë që kanë mbetur shtatzënë të paktën tre herë gjatë jetës së tyre janë në rrezik më të madh të sëmundjeve të zemrës, ka treguar një studim nga Melburn.

Një studim i vogël, duke vëzhguar sëmundjet e zemrës tek gratë në vitet e ’60-ta dhe të ’70-ta zbuloi një rritje të sindromës së fortë të zemrës midis grave që kishin më shumë se tre fëmijë, transmeton Gazeta Shneta.

Dr. Ginni Mansberg, autori i studimit, thotë se nënat nuk duhet të humbin shumë gjumë duke u kujdesur për fëmijët por duhet të përqendrohen më shumë në shëndetin e zemrës së tyre në përgjithësi.

Ekspertët mjekësorë thonë se duhet të ushtroheni çdo ditë, të hani shëndetshëm dhe të shmangni pirjen e duhanit për të mbajtur një zemër të shëndetshme dhe në jetë./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *