Gjumi gjatë shtatzënisë: Pozicioni që po konsiderohet i rrezikshëm

2018-11-07 në ora 22:14

Nëse i takoni grupit të personave që i pëlqen të fle në shpinë, muajt e shtatzënisë mund të jenë shumë të pakëndshme për ju.

Fjetja në shpinë mund të mos jetë pozicioni më i mirë i gjumit në muajt e ardhshëm, kështu që juve do iu duhet të zgjedhni pozicione të tjera që të flini më mirë.

Mënyra se si flini dhe pozicioni në të cilin bëni gjumin gjatë kohës që jeni shtatzënë është me rëndësi të madhe, sidomos për mirëqenien e fëmijës në bark dhe shëndetit tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa kaloni javët dhe muajt e shtatzënisë, shumë ndryshime do të ndodhin në trupin tuaj, si brenda ashtu edhe jashtë. Ndryshimet e shumta do të kenë një ndikim në nivelet e përgjithshme të rehatisë dhe shpesh mund t’ju bëjë të ndiheni pakëndshëm ose edhe me dhimbje.

Ndërsa profesionistët mjekësorë gjithmonë kanë këshilluar që të mos fluturojnë në shpinë gjatë kohës që jeni shtatzënë, ka gjithashtu raporte për një lidhje midis gjumit në shpinë gjatë shtatzënisë dhe rrezikun e lindjes./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *