Gjoksi i zmadhuar si shkak i përdorimit të kontraceptivit kundër lindjes?

2019-05-15 në ora 17:28

Edhe pse pilulat e kontrollit të lindjes ose kontraceptivit, mund të ndikojnë në madhësinë e gjirit tuaj, ato nuk ndryshojnë madhësinë e gjirit përgjithmonë.

Para se të filloni të përdorni kontrollin hormonal të lindjeve, sigurohuni që të kuptoni se si mund të ndikojë në trupin tuaj dhe cilat efekte anësore mund të përjetoni, transmeton GazetaShneta.

Pilulat e kontrollit të lindjes janë forma më e zakonshme e kontracepsionit hormonal që përdoret për të parandaluar shtatzëninë e paplanifikuar.

Si ndikojnë këta hapa në trupin e femrave?

Pilulat e kontrollit të lindjes përmbajnë hormone. Këto hormone – estrogjen dhe progestin – janë forma sintetike e hormoneve që gjenden natyrshëm në trupin tuaj.

Kur filloni të bëni kontrollin e lindjes, nivelet e këtyre hormoneve do të rriten. Ky ndryshim në hormone mund të shkaktojë efekte anësore. Shumica e këtyre efekteve anësore do të lehtësohen pas disa javësh ose muajsh të përdorimit të pilulave, shkruan “Mother.ly”.

Hormonet në pilulat e kontrollit të lindjes mund të shkaktojnë ndryshime në zemër. Vetëm kirurgjia mund të ndryshojë përgjithmonë madhësinë e gjirit, por disa gra përjetojnë ndryshime në madhësinë e gjirit, kur ato fillojnë së pari duke përdorur pilulat e kontrollit të lindjes.

Në shumicën e rasteve, çdo ndryshim në madhësinë e gjirit është rezultat i mbajtjes së lëngjeve ose shtimit të peshës së përkohshme të shkaktuar nga rritja e hormoneve.

Disa gra mund të përjetojnë një ndryshim në madhësinë e gjirit ndërsa marrin pilulat aktive.

Kithimi i gjinjëve në formën e mëparshme?

Madhësia e gjirit mund të kthehet në formën normale kur merr ndonjë pilulë joaktive ose placebo që mund të jetë në paketën tuaj të pilulave.

Pas disa javësh apo muajsh të përdorimit të këtyre hapave, ndryshimet e përkohshme duhet të zhduken dhe madhësia e gjirit do të kthehet në normale. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *