Gjithçka që një grua duhet të dijë rreth gazrave vaginale

2019-04-15 në ora 16:36

Gazi vaginal ndodh kur ajri mbetet i bllokuar në vaginë. Kjo është një gjendje e zakonshme dhe nuk lidhet zakonisht me ndonjë rrezik shëndetësor.

Megjithatë, në raste të rralla, mund të jetë një shenjë e kushteve më serioze që kërkojnë trajtim mjekësor, siç janë fistulat vaginale, të cilat shkaktohen nga një lidhje jonormale midis dy organeve.

Zakonisht ka një ajër në vaginë, por gazi vaginal mund të ndodhë kur xhepat ose flluska të mëdha të mbërthejnë dhe dalin ngadalë ose kur ajri lëshohet papritmas.

Gazi vaginal zakonisht shkakton një tingull të dukshëm pasi ajri i bllokuar vibron përmes kanalit vaginal. Kjo mund të tingëllojë e ngjashme me fryrjen.

Ekzistojnë shumë pak kërkime për gazin vaginal, ndoshta sepse nuk është e dëmshme dhe mund të shkaktojë siklet të rastit. Sidoqoftë, disa kushte në dysheme pelvike janë lidhur në një farë mënyre me një rrezik në rritje të gazit vaginal.

Gjatë aktivitetit seksual, ajri lehtë mund të bëhet bllokohet brenda vaginës. Vagina zgjerohet dhe kontraktohet kur ajo ngjallet, duke lejuar më shumë ajër të hyjë.

Produktet që futen në vaginë, të tilla si tampona dhe gota menstruale, mund të lejojnë që flluska të ajrit të bllokohen brenda trupit./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *