Gjidhënia pas lindjes cezariane – disa sugjerime që duhet të merren parasysh

2020-02-13 në ora 15:46

Në kundërshtim me supozimin popullor, gratë që kanë pësuar lindje cezariane mund të vazhdojnë të ushqejnë me gji fëmijën e tyre. Për të mos përmendur që ushqyerja me gji është një mënyrë e shkëlqyeshme për të porsalindurin dhe nënën, gjithashtu është një lidhje e fortë dhe e qëndrueshme.

Koha më e mirë për të ushqyer me gji është sa më shpejt që të jetë e mundur tregon parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Ju mund të filloni menjëherë pas operacionit. Është instinkt natyror i një të porsalinduri të ushqehet shëndetshëm, 20-30 minuta pas lindjes.

Duke thënë këtë, mbani në mend këto gjëra:

1)Me konsultimin paraprak dhe miratimin nga mjeku juaj, ju mund të zgjidhni të ushqyerit nga lëkura në lëkurë. Përmes kësaj metode, ju mund të ndihmoni në stimulimin e instinkteve, ku kontakti do të ndihmojë që foshnja juaj të arrijë natyrisht gjirin tuaj

2)Është mjaft e mundur që ju të keni dhimbje menjëherë pas lindjes dhe për një kohë pas. Pyesni mjekun ose anesteziologun tuaj për ilaçe që do t’ju ndihmojnë të ndjeheni më të rehatshëm, por do t’ju lejojë të jeni vigjilent dhe të jeni mjaftueshëm i duhur për t’u lidhur me fëmijën tuaj.

3)Temperatura juaj mund të rritet pas lindjes dhe mund të keni ethe. Kjo është jo një arsye për t’u frikësuar ose për të ndaluar të menduarit për ushqyerjen me gji. Thjesht përmbajuni higjenës tuaj përpara se ta lejoni fëmijën tuaj të bëjë kontakt me gjoksin në mënyrë që të mos kalojë ndonjë mikrob./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *