Gjërat më të rëndësishme lidhur me vaginën që çdo grua duhet t’i dijë

2019-11-10 në ora 21:33

Ka shumë mite në mediat sociale për vaginat. Shumica prej tyre nuk janë të vërteta.

Më poshtë mund të gjeni disa fakte rreth tyre:

Është e rëndësishme të dalloni vaginën nga vulvat e saj

Vagina është brenda trupit është kanali muskulor që lidh mitrën me botën e jasthme. Ajo që mund të shihni nga jashtë, pjesa që prek rrobat tuaja është vulvë, transmeton Gazeta Shneta.

Vagina pastrohet vet

Shumica e grave përdorin shumë detergjente apo spreje për të pastruar vaginën e tyre. Vagina ka një pH që ndihmon të pastrohet vet. Mjafton ndonjëherë të pastrohet me ujë të nxehtë dhe të thahet me një peshkir të pastërt.

Vagina juaj është si një kopsht

Vagina përmban një ushtri të baktereve “të mira” të cilat ndihmojnë për ta mbajtur atë të shëndetshme.

Flokët pubike janë aty për një arsye

Kur depiloheni me dyll ju shkaktoni traumë mikroskopike në lëkurë. Ka prerje, gërvishje apo edhe infeksione nga heqja e qimeve pubike. Gjithashtu, shkopinjët e drurit përhapin baktere të shumta.

Plakja mund të ndikojë në vaginë

Pas vitesh që kanë periudha dhe mbase fëmijë, vezoret ndalojnë prodhimin e vezëve dhe menstruacionet nalojnë. Sasia e hormoneve në trup që i mbajnë gratë pjellore bie ndjeshëm dhe nivelet e ulëta të estrogjenit ndikojnë në vaginë dhe në vulvën tuaj./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *