Gjakderdhje pas lindjes cezariane: Arsyjet dhe manifestimi i gjendjes

2019-09-04 në ora 15:11

Humbja e gjakut është e pashmangshme gjatë dhe pas lindjes së fëmijës, aq më tepër gjatë një seksioni C. Edhe pse disa gjakderdhje janë normale, në këtë artikull shtjellojmë njohuri çfarë të prisni, dhe kur gjakderdhja pas seksionit C kërkon vëmendjen e mjekut.

Gjakderdhje pas seksionit C: A është normale?

Disa gjakderdhje janë normale pas një seksioni C, si dhe pas një lindjeje vaginale. Këtu është ajo që duhet të dini në lidhje me gjakderdhjen pas një seksioni C shkruan Parenting.firstcry.

Pas procedurës, do të pësoni gjakderdhje të rëndë për ditët e para, së bashku me disa procese të koagulimit. Kjo mund të jetë më e rëndë se periudhat tuaja.

Kjo gjakderdhje është një lloj shkarkimi vaginal, i njohur si “lochia”, dhe ka ngjyrë të kuqe të ndritshme.

Ky shkarkim do të zgjasë për rreth dy javë ( gjashtë javë) përcjell Gazeta Shneta.

Kjo gjakderdhje ndodh sepse trupi duhet të largojë indet shtesë dhe gjakun e ruajtur për të ushqyer fëmijën.

Në rast se gjakderdhja nuk zvogëlohet pas javëve të para, duhet të këshilloheni me mjekun.

Cilat janë shkaqet e gjakderdhjes pas lindjes cezariane?

Gjatë seksionit C, bëhen çarje, të cilat shkaktojnë gjakderdhje. Në disa raste, prerja fillestare nuk është mjaft e gjerë që fëmija të dalë, dhe kjo bën që indet dhe enët e gjakut përreth kësaj zone të prishen ndërsa fëmija nxirret nga mitra e nënës.

Ndonjëherë, gjakderdhja ndodh sepse disa nga arteriet dhe venat përreth mitrës janë prerë aksidentalisht gjatë procedurës.

Atonia e mitrës është një tjetër shkak i gjakderdhjes pas seksionit C. Ndodh kur mitra e gruas nuk kontraktohet pasi largimit të placentës, pas lindjes së foshnjës.

Kur mitra nuk kontraktohet pas lindjes, ajo mbetet e hapur, duke rezultuar në gjakderdhje të rëndë.

Disa gra pësojnë gjakderdhje të rëndë kur fragmentet nga placenta mbeten brenda mitrës. Kjo është e zakonshme në gratë që kanë pasur seksione të shumta C.

Kujdesi i duhur pas lindjes është i rëndësishëm, jo vetëm për të siguruar që të riktheheni në një jetë normale sa më shpejt të jetë e mundur, por edhe sepse foshnja juaj ka nevojë për kujdesin tuaj dhe vëmendjen e plotë në muajt e parë të jetës së saj.

Sigurohuni që ta merrni me lehtësi dhe të shmangni veprimet e tepërta për t’ju larguar komplikimet dhe nëse keni ndonjë shqetësim vizitoni mjekun tuaj. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *