Femrat janë të prirura të kenë sëmundje kardiovaskulare më shumë sesa meshkujt, ja pse

2020-05-11 në ora 17:53

Shumë gra, ende nuk e di se sëmundjet e zemrës vazhdojnë të jenë problematikat kryesore.

Më shumë femra se meshkuj vdesin nga sëmundjet kardiovaskulare shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Për të ulur shanset e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës është e rëndësishme për ju për të kontrolluar faktorët e rrezikut tuaj.

Faktorët e rrezikut jo-kontrollueshme

Nëse ju jeni grua, këtu janë çështjet të cilat nuk mundeni t’i ndryshoni apo menaxhoni:

-Ju keni një histori familjare,

-Ju jeni mbi moshën 55 vjeçare,

-Ju jeni post-menopausal

Faktorët e rrezikut të kontrollueshme

Këtu janë faktorët e rrezikut që janë nën kontrollin tuaj dhe të menaxhueshme:

-Duke qenë me mbipeshë,

-Mënyra e jetesës,

-Pirja e duhanit,

-Presioni i lartë i gjakut,

-Kolesterolit i lartë / kolesterolit të ulët./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *