Fëmijët vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut, këta janë treguesit që prindërit i neglizhojnë

2018-05-17 në ora 16:05

Sipas mjekësve pediatër, tensioni i lartë i gjakut tek(hipertensioni) tek fëmijët konsiderohet ai që është më i lartë se 95% e fëmijëve që janë të të njëjtën gjini, moshë dhe gjatësi me fëmijën tuaj.

Tensioni i lartë i gjakut tek fëmijët nën 10 vjeç shkaktohet zakonisht nga një gjendje shëndetësore tjetër. Ndërsa mbi 10 vjeç mund të zhvillohet nga të njëjta arsye si tek të rriturit: si të qenët mbipeshë, ngrënia e një diete të varfër dhe mos kryerja e aktivitetit fizik.

Megjithatë, tensioni i lartë tek fëmijët nuk shkakton simptoma tek fëmijët, por ekzistojnë disa raste, që nëse shfaqen, duhet paraqitur menjëherë tek mjeku.

Vetëm nëse fëmija ka ndonjë problem shëndetësor, përndryshe nuk keni përse të shkoni tek mjeku vetëm për të matur tensionin e gjakut të fëmijët.

Gjithsesi, tensioni i gjakut duhet të kontrollohet gjatë kontrollit të përgjithshëm mjekësor të fëmijës pas moshës 3 vjeç dhe në çdo takim nëse zbulohet se fëmija ka tension më të lartë të gjakut se bashkëmoshatarët e tij.

Ndërsa, nëse fëmija është mbipeshë apo obezë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *