Faktorët kryesor që shkaktojnë dhimbje në vaginë

2019-09-17 në ora 19:00

Vagina juaj është menduar të ju sjellë kënaqësi. Të mos ketë dhimbje dhe të mos jetë e fryrë.

Është e sikleshme të përjetosh dhimje kudo në trup. Megjithatë, dhimbja në ose afër vaginës tuaj mund të jetë më shqetësuese, transmeton Gazeta Shneta.

Thatësi vaginale

Kur keni thatësi vaginale, marrëdhëniet seksuale mund të jenë të pakëndshme nëse jo të dhimbshme. Tharja vaginale gjatë seksit gjithashtu mund t’ju shkatojë lëndime vaginale, e cila nga ana tjetër mund të shkaktojë dhimbje të zgjatura derisa të shërohen.

Cikli juaj menstrual

Cikli menstrual mund të iu shkaktojë dhimbje vaginale dhe parehati para, gjatë dhe pas menstruacioneve.

Endometrioza

Endometrioza është një gjendje në të cilin indi endometrik, shtresa e mitrës, bën rrugën e saj nga mitra dhe aderon në pjesë të tjera të zgavrës së legenit, siç janë tubat fallopiane, fshikëza dhe vezoret. Ngjitjet që formojë janë të ndjeshme. Hormonet tuaja rriten dhe bien me ciklin tuaj mujor, ato fryhen dhe sjellin dhimbje në legen.

Infeksionet e transmetuara seksualisht

Arsyeja pse duhet të keni marrëdhënie të mbrojtura janë sëmundjet seksualisht të transmetueshme./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *