Faktet vaginale: 10 gjëra që duhet të dini rreth organit tuaj gjenital

2019-04-14 në ora 19:44

Edhe pse gjysma e shoqërisë së botës ka një vaginë, ka shumë të ngjarë që nuk dini për këtë pjesë thelbësore të makinerisë riprodhuese. Çfarëdo që ju e quani, ka një gjë për të cilën të gjithë mund të pajtohemi: vagina është jetike për riprodhimin njerëzor dhe luan një rol të madh në kënaqësinë seksuale.

‘Vagina’ ndoshta nuk është ajo që ju mendoni. Ky është një fakt që duhet të largohemi nga rruga. Kur flasim për vaginën, mund të mendoni se i referohen pjesëve kolektive të një gruaje – por do të gabonit.

Në vend të kësaj, fjala vaginë në fakt i referohet një pjese të veçantë të sistemit riprodhues femëror. Është tubi muskulor që shkon nga vulva – që i referohet gjenitalit të jashtëm femëror, duke përfshirë edhe labina dhe klitoris – në qafën e mitrës.

Vagina juaj mund të përfitojë nga një stërvitje. Ne nuk nënkuptojmë një “stërvitje” në kuptimin seksual – megjithëse hulumtimi ka treguar se aktiviteti i rregullt seksual mund të ndihmojë për të mbajtur vaginën tuaj të shëndetshme.

Vagina juaj është si vera. Kjo është e drejtë. PH normale e vaginës është më pak se 4.5, e cila është e ngjashme me pH e verës./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *