Faktet që keni një vaginë të shëndoshë

2019-09-24 në ora 20:35

Kur pH e vaginës tuaj dëmtohet, ajo mund të çojë në infeksione, erë të keqe dhe më shumë. Një pH i ekuilibruar vaginal duhet të ketë intervalin prej 3.8 deri në 4.5.

Mënyra për të mbajtur ekuilibrin e pH tuaj vaginal brenda intervalit të shëndetshëm është konsumimi i ushqimeve të shoqëruara me shëndet të mirë të vaginës. Një studim i botuar në Arkivat e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës tregon se mjalta dhe kosi mund të bëjnë mrekulli në shëndetin e vaginës, transmeton Gazeta Shneta.

Përdorimi i prezervativëve mbrojnë ndaj sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

Përdorimi i prezervativëve është gjëja më e mirë edhe nëse ndiheni mjaft të qetë me partnerin tuaj. Sipas EveryDay Health, infeksionet seksualisht të transmetueshme si sifilisi, HIV, herpesi gjenital, gonorrea, lythat gjenitale dhe klamidia janë të transmetueshme përmes kontaktit trupor me lëngjet e infektuara të trupit, megjithëse përdorimi i kondomit parandalon përhapjen e infeksioneve të partnerit tuaj.

Pastrohet vet.

Gjuani sapunët dhe preparatet e ndryshme, vagina juaj e mban vetën të pastër vet.

Ajo rritet kur jeni të eksituar.

Gjatësia mesatare e një vagine është e gjatë 3-4 inc. Por, përsëri disa gra mund të kenë shumë dhimbje gjatë marrëdhënieve. Shtoni përdorimin e lubrifikantëve.

Ashtu si fytyra edhe vagina juaj rrudhet me moshën.

Është një fakt i jetës; pjesët e juaja intime ndryshojnë me moshën.

Vagina juaj mund të ndryshojë në mënyrë drastike pas lindjes së fëmijës.

Pas lindjes, vagina nuk duhet aq shumë sa ndjehet ndryshe./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *