A është normale të keni dhimbje shpine pas një seksioni C

2020-02-14 në ora 18:07

Shtimi i peshës, ndryshimet hormonale dhe pamundësia e përgjithshme për t’u rehatuar me të vërtetë mund të marrin ‘një tarifë’ në trupin tuaj, përfshirë kjo edhe dhimbje shpine.

Dhimbja e shpinës është diçka që disa nëna e përjetojnë pas lindjes, ku këto dhimbje mund të fillojnë brenda disa orësh pas lindjes dhe vazhdojnë për ditë, javë ose muaj të tërë shkruan Healthline, përcjell Gazeta Shneta.

Ja një vështrim mbi shkaqet e mundshme të dhimbjes së shpinës pas një seksioni C.

Dhimbja e shpinës pas lindjes mund të jetë shqetësim nervore, veçanërisht kur jeni akoma duke u rikuperuar nga operacioni.

Ndoshta prisni të ndjeni siklet nga prerja e fituar, por tani po shqetësoheni në më shumë se një vend për dhimbje – sesa mendonit që të jetë e mundur.

Ndryshimet hormonale

Të qenit shtatzënë jo vetëm që rritë madhësinë e stomakut tuaj, por gjithashtu rezulton në ndryshime, ku disa prej të cilave mund të kontribuojnë në dhimbjen e shpinës pas lindjes.

Gjatë shtatëzënësisë, trupi lëshon hormonin e shtatzënisë Relaksinën në përgatitje për të lindur. Ky hormon liron ligamentet dhe nyjet në mënyrë që të jetë më e lehtë të nxisë lindjen e fëmijës.

Trupi lëshon këto hormone pavarësisht nëse keni një lindje vaginale ose një seksion C.

Lajmi i mirë është se nyjet, muskujt dhe ligamentet tuaja do të forcohen gradualisht në muajt në vijim pas shtatëzanisë.

Shtimi i peshës

Bartja e peshës shtesë të trupit është një faktor tjetër që kontribuon në dhimbjet e shpinës.

Është normale që madhësia juaj të rritet gjatë shtatëzanisë. Në fund të fundit, ju po rritni një person krejt të ri brenda jush.

Ushqyerja me gji

Ushqyerja me gji është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur me foshnjën tuaj, dhe gjatë secilës ushqyerje, ju mund të shikoni me dashuri në sytë e foshnjës tuaj.

Por, mbajtja e këtij pozicioni për shumë kohë mund të tendos qafën, duke shkaktuar dhimbje në qafë që përshkon edhe zonën e shpinës.

Efektet e anestezisë

Lloji i anestezisë që merrni para një seksioni C gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje në ditët ose javët pas lindjes.

Ju mund të merrni një injeksion epidural ose kurrizor për të mpirë zonën në përgatitje për operacion./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *