A është e vërtetë që shtatzënat nuk duhet të çojnë objekte të rënda

2017-06-21 në ora 09:32

Gratë shtatzëna duhen të jenë të kujdesshme kur bartin objekte të rënda, sidomos gjatë progresit të shtatzënisë.

Kur jeni shtatzëne, ligamentet e juaja bëhen më të lëshuara dhe nyjet e juaja bëhen më pak të qëndrueshme, që e bëjnë më të lehtë të lëndoheni.

Me rritjen e barkut dhe ndryshimin e qendrës tuaj të gravitetit, mund të keni më shumë shtypje në shpinë, duke ju bërë më të tendosur.

Ndryshimi i qendrës së gravitetit tek shtatzënat rezulton me humbjen e baraspeshës, gjë që ju bën më të lehtë të rrëzoheni.

Kjo përveç që është e dëmshme për nënën, rrëzimi është i rrezikshëm edhe për foshnjën, sepse mund tju shpie në lindjen e parakohshme apo shkëputjen e parakohshme të placentës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *