Epilepsia me konfiskime të gjeneralizuara: Si manifestohet kjo gjendje

2020-02-13 në ora 18:22

Epilepsia është një çrregullim neurologjik që karakterizohet nga konfiskimet. Shpërthime të shkurtra të energjisë elektrike intensive në tru sjellin konfiskime.

Kur këto shpërthime ndodhin në një pjesë të trurit, ajo njihet si një konfiskim i pjesshëm shkruan Healthline. Kur ato përfshin gjitha pjeset e trurit, ajo njihet si një konfiskim i përgjithësuar përcjell Gazeta Shneta.

Këto konfiskime shkaktojnë simptoma në të gjithë trupin. Ky lloj epilepsie ishte njohur më parë si epilepsi konvulsive e përgjithësuar.

Cilat janë simptomat e epilepsisë me konfiskime të përgjithësuara?

Konfiskimet e gjeneralizuara ndjekin një model themelor. Së pari, muskujt tuaj ngurtësohen dhe bëhen të ngurtë. Pastaj, ju përjetoni kontraktime të dhunshme të muskujve, në të cilat këta të fundit lëvizin në spazma të shpejta, të rastësishme.

Ju humbni vetëdijen, ose jeni në një mënyrë jo të vetëdijshëm për atë që po ndodh.

Gjatë një konfiskimi të përgjithësuar, mund të:

-kafshoni faqen ose gjuhën tuaj;

-mbyllni nofullën tuaj’

-humbni kontrollin e fshikëzës ose zorrëve;

-kthehet fytyra juaj në ngjyrë blu;

Para fillimit të konfiskimit, mund të keni ndryshime të çuditshme në: Shije, emocionet, vizion ose nuhatje.

Ju mund të shihni imazhe që nuk janë me të vërtetë atje, ose halucinate, keni një ndjesi sikur po përjetoni lloj ‘shpim gjilpërash’ ose ndjeheni të ç’orientuar.

Kjo përvojë para humbjes së vetëdijes njihet si aura.

Shkaqet e mundshme të epilepsisë dhe konfiskimeve përfshijnë: Gjenetikë, një ndryshim në strukturën e trurit tuaj, autizmi ose dhe një infeksion i trurit, siç është meningjiti ose encefaliti.

Poashtu këtu futen dhe trauma në kokë, një tumor i trurit, sëmundja e Alzheimerit, një goditje në tru, ose një humbje e rrjedhës së gjakut në tru që sjell vdekjen e qelizave të trurit si dhe gjendjet kongjenitale, përfshirë sindromën Daun ose sklerozën tuberose.

Sipas ‘Qendrës së Epilepsisë Johns Hopkins’, disa njerëz mund të kenë një konfiskim për shkaqe të tjera nga epilepsia.

Një konfiskim i vetëm mund të jetë për shkak të një ethe të lartë, një dëmtimi serioz të kokës ose një humbje të oksigjenit.

Nëse keni epilepsi, këta faktorë të stilit të jetës mund të rrisin rrezikun tuaj për konfiskime: Stresi emocional, ilaçe të reja, vitamina ose shtesa, mungesa e gjumit, shtatëzania, përdorimi i alkoolit ose drogës apo dhe sëmundjet, siç është rasti i ndonjë infeksionit. /Gazeta Shneta /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *