Ekziston një arsye pse fëmijët tuaj dëshirojnë të flasin më shumë gjatë kohës së gjumit

2020-05-23 në ora 19:02

Bejeta e gjumit është ajo për të cilën prindërit mund të lidhen.

Shumë nëna mendojnë se betej ae gjumit do të bëhej më e lehtë kur fëmijët rriten. Por, nganjëherë ajo thjesht hyn në një betejë tjetër, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas Myle Zschech, nuk është në të vërtetë një taktikë për të vonuar kohën e gjumit, është në të vërtetë koha e përsosur që fëmijët të hapen dhe të flasin.

“Rutina e gjumit sjell një ndjenjë intimiteti, afërisa me prindërit tuaj, gjë që mund ta bëjë një fëmijë të ndjehet më i prirur të hapet”, tha ai.

Sperkti tjetër që fëmijët e bëjnë këtë është që nuk ka kontakt të drejtpërdrejt dhe kjo zvogëlon gjasat e ndjenjës së vetëdijes.

Sipas ekspertëve, ajo është koha që prindrit duhet të përdorin dëgjimin aktiv dhe të dëgjojnë gjithçka që fëmiu i tyre po thotë dhe nuk është aspak kohë e mirë që prindërit të ankohen.

Gjithashtu sipas tyre, nëse ka diçka që shqetëson fëmijën tuaj, atëherë duhet të dëgjoni. Është gjithashtu mirë të themi se nuk ka asgjë që mund të bëjnë në lidhje me të tani.

Nëse kjo do të thotë, që ju duhet t’i bëni fëmijët të organizohen për në shtrat pak më herët, në mënyrë që të merrni kohën për të biseduar me ta, atëherë është përgjigja juaj. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *