E vërteta rreth lotëve vaginalë gjatë lindjes

2018-02-24 në ora 12:14

Gjithçka në trup ndryshon me procesin e lindjes, për shkak të zgjerimit edhe të muskujve të poshtëm por edhe për shkak se tani  nuk e keni të voglin tuaj.

Trupi i një femrës është e përshtatur në atë mënyrë që mund të lind një fëmijë pa ndonjë problem.

Sipas Dr. Sohier Elneil, një konsulent kryesor në urogjinekologji, thotë se duhet të prisni një mori ndryshimesh, dhe për këtë sugjeron që veshja juaj të jetë më e lehtë dhe e lirshme, transmeton Gazeta Shneta.

Por edhe për lotët vaginalë, konkretisht për të mënjanuar gjatë procesit të lindjes preferohen të bëhen ushtrimet  e Kegelit.

Zona vaginale po ashtu, mund të jetë me shumë dhimbje, por kujdes mos përdorni ndonjë ilaç pa përshkrimin  e mjekut.

Zona e plagës mund të jetë më e madhe nëse keni pasur një episiotomi, prandaj edhe erërat janë të zakonshme në këtë kohë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *