Domatja përmirëson cilësinë e spermës

2019-10-12 në ora 21:08

Likopeni – një lëndë ushqyese që gjendet në domate – mund të rrisë cilësinë e spermës, sugjeroi një studim.

Burrat e shëndetshëm që morën ekuivalentin e dy lugëve të domateve në ditë si shtesë, u zbulua se kishin spermë me cilësi më të mirë.

Steriliteti tek meshkujt prek deri në gjysmën e çifteve që nuk mund të ngelin shtatzënë.

Ekspertët e fertilitetit thanë se duheshin më shumë studime që përfshinin burra që kanë probleme të fertilitetit.

Likopeni, si vitamina E dhe zinku që kanë qenë në qendër të studimit të mëparshëm, është një antioksidant që do të thotë se parandalon oksidimin në qelizat, dhe për këtë arsye dëmtimin.

Ajo ka qenë e lidhur me përfitime të tjera shëndetësore, përfshirë uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe disa kancere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *