Djegie gjatë urinimit: shkaqet dhe trajtimi

2019-07-11 në ora 18:32

Një gjëndërr që ndikon në fshikëzën ose pjesët e tjera të trupit tuaj mund të shkaktojë urinim të dhimbshëm. Mjekët gjithashtu mund t’i reherohen urinimit të dhimbshëm si dysuria.

Ka shumë shkaqe potenciale për këtë simptomë dhe shumë prej tyre janë të shërueshme.

Infeksion i traktit urinar

Një infeksion i traktit urinar (UTI) ndodh kur bakteret e tepërta krijohen diku në traktin urinar. Kjo pjesë e trupit shkon nga veshkat në fshikëz deri në uretër, e cila mban urinën drejt pjesës së jashtme të trupit.

Infeksion i transmetuar seksualisht

Infeksionet e trasmetuara seksualisht të tilla si klamidia, gonorreja dhe herpesë mund të ndikojnë të gjitha në traktin urinar dhe të çojnë në dhimbje gjatë urinimit.

Infeksion i prostatës

Një infeksion bakterial afatshkurtër mund të rezultojë në një infeksion prostate ose prostatititi. Inflamacioni kronik nga një gjendje në një tjetër, si një STI gjithashtu mund të shkaktojë prostatitis.

Gurët në veshka

Gurët në veshka janë koleksione të materialeve të tilla si kalciumi ose acidi urik, që ndërtojnë dhe formojnë gurë të ngrutë në dhe rreth veshkave.

Ndonjëherë, gurët e veshkave do të vendosen pranë zonës ku urina hyn në fshikëz. Kjo mund të shkaktojë urinim të dhimbshëm.

Infeksionet vaginale ose irritim

Gjithashtu i njohur si vaginitis ose vaginosis, një infeksion vaginal mund të ndodhë për shkak të mbipopullimit të baktereve në maja./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *