Dilema e ngrirjes së vezoreve, ja çfarë ndodh me embrionet e mbetura në spital

2017-11-26 në ora 12:13

Çfarë ndodh me embrionet e mbetura?

Njihuni me nënat që dhanë foshnjat e tyre si dhuratë të tjerëve…

Këto bebe quhen “bebe të dëborës” për shkak këto embrione janë të ngrira rezervë dhe ‘mbetje’ në magazinën e prindërve IVF e të cilëve ka mbaruar.

Çdo embrion i vogël paraqet një jetë të mundshme, që në një mënyrë është pezulluar për një kohë. Për prindërit e saj, secili mund të përfaqësojë një dilemë të zymtë: Shkatërroni ose dhuroni.

Dhe për njerëzit pa fëmijë pothuajse jashtë opsioneve, ato mund të përfaqësojnë një shans të fundit për të arritur ëndrrën e prindërimit.

Por çfarë të bëjë me ta është një fushë e minuar etike dhe emocionale, siç tregon gazetari Ally Langdon në 60 minuta në natën e së dielës, transmeton Gazeta Shneta.

Duke shqyrtuar se çfarë ndodh kur dhurimi i embrionit shkon drejtë, dhe si mund të gabojë, Langdon shikon debatin emocional të ngritur nga pyetja: “A mund t’i jepni foshnjat tuaja një të huaji?”

Katër vjet më parë, çifti i cili kishte qenë i suksesshëm në rrugën e IVF-së, vendosi të dhuronte embrionet e tyre të mbetura “për një çift të mahnitshëm, të cilët në atë kohë ishin të panjohur për ne”.

Prindërit e embrionit, Cathie dhe Paul Thomas, janë “prindërit e dy fëmijëve të mrekullueshëm të lindur nga dhurimi ynë”, tha Koby në një post të Facebook.

“Unë nuk mund të imagjinoj (fëmijët e Cathie dhe Paul) që James dhe Hannah të mos jenë këtu”, thotë Koby Langdon.

Ajo shpreson që duke ndarë historinë e tyre, ajo dhe Davidi mund të “ndihmojnë të tjerët atje që kanë embrione të mbetura për të marrë një vendim për të dhuruar, në vend që të heqin dorë vetëm nga “bebet e dëborës” të çmuara”.

“Mendimi i tyre i mbërthyer si një embrion i ngrirë pafundësisht me kohë, më trishton mua, kur ka kaq shumë njerëz atje që, si ne, do të donim t’i kishim ato si pjesë e familjes së tyre.

“Ata mund të kenë qenë fëmijët tanë kështu që nuk mund të shkojnë vetëm të shkojnë ata mund të jenë fëmijët tanë një ditë vetëm për t’i shkrirë ato”, thotë në fund Koby./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *