Covid-19 mund të komplikojë shtatzaninë, veçanërisht nëse nëna është në mbipeshë

2020-05-22 në ora 21:00

Disa gra shtatzëna me Covid-19 sëmuren rëndë dhe rreziku mund të rritet për ato që janë në mbipeshë ose kanë kushte si asma para shtatzanisë, tregon një studim i ri.

Si me të gjitha gjërat Covid-19, studiuesit kanë pasur informacion të kufizuar nëse shtatzania i vë gratë në rrezik më të madh të sëmundjes së rëndë apo nëse infeksioni e ndërlikon shtatzaninë, transmeton Gazeta Shneta.

Edne ka shumë për të mësuar, thanë ekspertët. Por, studimi i ri që raporton për 46 gra shtatzëna fillontë japë një pasqyrë.

Young mother to be feeling ill from viral influenza disease

Shumica e grave kishin raste më të buta por afro 15% zhvilluan probleme më të rënda të frymëmarrjes. Të gjithë ishin shtruar në spital dhe një grua që kishte astmë përfundoi në njësinë e kujdesit intensiv.

Në pothuajse të gjitha rastet, gratë ishin mbipeshë para shtatzanisë dhe gjysma kishin astmë ose kushte të tjera të tilla si presioni i lartë i gjakut.

Pra, të njejtët faktorë rreziku për Covid-19 të rënda që kemi parë tek njerëzit jo shtatzanisë shfaqen gjithashtu në popullatën shtatzënë.

Muajin e kaluar, mjekët në dy spitale në New York- epiqendra e shpërthimit të SHBA, raportuan për gjetjet e tyre fillestare. Testimet treguan se 1 deri në 7 gra që lindën midis 22 marsit dhe 4 prillit kishin infeksionin koronavirus. Por shumica, 88%, nuk kishin simptoma. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *