Çka ju ndihmon t’i largoni shenjat pas lindjes

2019-08-13 në ora 21:04

Është e zakonshme të dëgjosh se një nga truket më të lira për të shmangur shenjat në shtatzëni është vendosja e vajit natyror në trup. Fara e rrushit, bajamet ishin më të përfolurat. Sipas dermatologut Dr. Paula Sanchez, nga São Paulo, ndonëse praktika nuk është e dëmshme, nuk është shumë efektive.

Kjo është për shkak se, siç shpjegon ajo, shenja është rezultat i ndarjes së fibrave të lëkurës dhe ajo që e pengon atë të ndodhë është një lëkurë elastike dhe hidratuar.

Përveç zakoneve të tilla si ushqimi i mirë, praktika e aktiviteteve fizike dhe mirëmbajtja e një peshë të shëndetshme, e cila siguron hidratimin e lëkurës janë hidratues dhe jo vajra. “Vajrat e lënë lëkurën të butë dhe të shkaktojnë një ndjesi të rreme, por, ata nuk janë me të vërtetë hidratuese”, thotë ajo.

Sipas Dr. Paula, ka formula specifike për këtë periudhë. Ato përmbajnë substanca që janë shumë hidratuese. Megjithatë, këto produkte zakonisht kushtojnë më shumë.

Për të intensifikuar rezultatet, specialistët ende rekomandojnë marrjen e shumë lëngjeve, veçanërisht të ujit, dhe shtimin e peshës të kujdesshme./KlinikaMedica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *