Çfarë ndodhë me vaginën tuaj pas lindjes

2020-02-04 në ora 21:05

Ndërsa prisni me padurim lindjen e foshnjës tuaj është e natyrshme të filloni të mendoni se si do të duket vagina juaj pas lindjes.

Megjithëse është e vështirë të imagjinohet, një fëmijë me të vërtetë është në gjendje të bëjë rrugën e tij përmes kanalit të lindjes dhe vaginës, transmeton Gazeta Shneta.

Trupi juaj është bërë në këtë mënyrë. Në fakt, trupi bëhet gati për lindje që nga momenti që mbeteni shtatzënë.

Estrogjeni, i cili rrit rrjedhën e gjakut në palosjen e vaginës, në mënyrë që ky ind lidhës elastik të jetë më i aftë të zgjerohet dhe të shtrihet gjatë lindjes së fëmijës.

Relaxin, i cili ndihmon trupin tuaj të qetësohet dhe të lirojë ligamentet dhe nyjet në zonën e legenit, kështu që do të jetë në gjendje të zgjerohet dhe të krijojë hapësirë që fëmija juaj të lind mirë.

A do të jetë vagina juaj e njejtë pas lindjes?

Megjithëse kjo mund të mos jetë ashtu siç dëshironi të dëgjoni, përgjigja është: jo saktësisht. Por, ka të ngjarë të jetë shumë afër, sepse vagina jo vetëm që ka elasticitet për t’u zgjeruar por edhe aftësia për tu tërhequr. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *