Çfarë duhet të prisni në javën e 13 të shtatzënisë

2020-02-18 në ora 15:37

Çdo javë, ju zbuloni diçka të re që vetëm indenifikoni lidhjen midis jush dhe foshnjës brenda barkut tuaj.

Java e 13 nuk është ndryshe. Në fakt, në momentin që hyni në javën e 13 të shtatzënisë tuaj, ju jeni të mbushur me një ndjenjë jubilimi, pasi tani jeni gati të përfundoni tremujorin e 1-të dhe jeni vetëm një javë larg nga hyrja në tremujorin e dytë të shtatzënisë shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Rritja

Ndërsa fetusi zhvillohet, është koka e foshnjës që rritet së pari dhe trupi formohet më vonë.

Një zhvillim tjetër interesant që zhvillohet tek foshnja gjatë javës së 13-të të shtatzënisë është zhvillimi i zorrëve të foshnjës dhe kordoni i zërit. Zorrët lë kordonin e kërthizës në javën e 13-të dhe zhvendosen tek stomaku i foshnjës.

Në 13 javë shtatzënie, madhësia e foshnjës tuaj është e vogël dhe peshon afër 28 gram.

Ndryshimet e zakonshme trupore

Shumica e grave lënë lodhjen dhe vjelljen nga tremujori i parë , për të hyrë në fazën më të butë të shtatzënisë.Java e 13-të e shtatzënisë është gjithashtu koha kur ju merrni shkëlqimin rrezatues që vjen me shtatzëninë.

Një nga ndryshimet më kritike trupore gjatë shtatzënisë është kur foshnja fillon të rritet, juve ju duhen rroba me një numër më të madh që të ndjeheni komod./GazetaShneta/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *