Çfarë duhet të prisni gjatë lindjes vaginale

2019-10-12 në ora 17:59

Çdo lindje është po aq unike dhe individuale sa secila nënë dhe foshnjë. Për më tepër, gratë mund të kenë përvoja krejtësisht të ndryshme me secilën lindje. Lindja është një ngjarje në ndryshim të jetës që do të le përshtypje për ju për pjesën tjetër të jetës tuaj.

Ndërsa i afroheni pjesës së fundit të shtatzanisë, mund të dëshironi të keni një plan lindjeje. Konsideroni me kujdes se çfarë është e rëndësishme për ju. Qëllimi i përgjithshëm është një nënë dhe bebe e shëndetshme, transmeton Gazeta Shneta.

Plani i lindjes përshkruan lindjen tuaj ideale dhe duhet të rregullohet ndërsa shpaloset situata aktuale. Bisedoni me partnerin tuaj dhe vendosni se kush dëshironi të marrni pjesë në lindje.

Fazat e lindjes

Sasia amniotike është membrana e mbushur me lëng që rrethon fëmijën tuaj. Kjo, pothuajse gjithmonë do të shpëthejë para lindjes së foshnjës, megjithëse në disa raste mbetet e paprekur deri në lindje. Kur prishet, shpesh përshkruhet si “prishja e ujit”.

Tkurrjet janë shtrëngimi dhe lëshimi i mitrës tuaj. Këto lëvizje përfundimisht do ta ndihmojnë fëmijën tuaj të shtyjë nëpër qafën e mitrës. Tkurrjet mund të ndjehen si ngërçe të rënda ose presion që fillon në shpinë dhe lëviz në pjesën e përparme.

Qafa e mitrës është pjesa më e ulët e mitrës që hapet në vaginë. Qafa e mitrës është një strukturë tubulare afërsisht 3-4 centimetra ë gjatësi me një pasazh që lidh zgavrën e mitrës me vaginë./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *