Çfarë duhet të dini në lidhje me kimioterapinë dhe kur rekomandohet ky proces

2020-02-05 në ora 16:57

Mjekët shpesh rekomandojnë kimioterapinë si një trajtim për kancerin. Kimioterapia përdor ilaçe që shkatërrojnë ndarjen e qelizave kancerogjene dhe parandalojnë rritjen e tyre.

Shumë ilaçe kimioterapie kanë efekte të dëmshme që mund të jenë të rënda shkruan Medicalnewstoday.

Sidoqoftë, nëse një mjek rekomandon që një person të ketë kimioterapi, kjo zakonisht do të thotë që përfitimet ka të ngjarë të tejkalojnë çdo efekt negativ.

Një person shpesh do të ketë kimioterapi si pjesë e një plani të përgjithshëm të trajtimit, i cili gjithashtu mund të përfshijë kirurgji dhe terapi rrezatimi, përcjell Gazeta Shneta.

Këto trajtime janë efektive në shumë raste të kancerit. Sidoqoftë, efektiviteti i tyre shpesh varet nga faza e kancerit, midis faktorëve të tjerë.

Kimioterapia është një trajtim invaziv që mund të ketë efekte të rënda negative si gjatë terapisë ashtu edhe për ca kohë pas. Kjo për shkak se ilaçet shpesh synojnë apo kanë target grupin si qelizat kanceroze ashtu edhe qelizat e shëndetshme.

Sidoqoftë, trajtimi i hershëm që përfshin kimoterapinë ndonjëherë mund të arrijë një kurë të plotë.

Gjithashtu, shumica e simptomave të padëshiruara largohen pasi përfundon trajtimi.

Pikëpamja për një person që merr kimioterapi do të varet kryesisht nga lloji, faza dhe vendndodhja e kancerit dhe shëndetin e tyre të përgjithshëm.

Sidoqoftë, mund të ketë efekte të dëmshme dhe një person mund të ketë nevojë të rregullojë stilin e jetës së tij ose rutinën e punës gjatë trajtimit.

Sidoqoftë, këto zakonisht zgjidhen pasi të përfundojë trajtimi.

Poashtu, para fillimit të trajtimit, një person mund të dëshirojë të diskutojë me mjekun e tij:

-Pse ata rekomandojnë kimioterapi;

-Cilat janë opsionet e tjera;

-Sa do të kushtojë i tërë ky proces;

-Çfarë të presim përsa i përket efekteve anësore; /Gazeta Shneta /

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *