Çfarë dimë rreth shqyerjes së zonës së anusit gjatë lindjes dhe si ta parandalojmë

2018-03-16 në ora 10:18

Një grua ka frikë kur e mendon të ketë një fëmijë nëse lindja do të shkëpusë indet mes vaginës dhe anusit, e njohur ndryshe si zona perineum.

Për fat të mirë, vagina është projektuar në atë mënyrë që të akomodojë një fëmijë. Hormonet përmbytin trupin e një gruaje gjatë shtatzënisë dhe lindjes, duke rritur furnizimin me gjak dhe duke ndryshuar shtrirjen  e indeve në atë zonë.

Sa është e zakonshme shqyerja gjatë lindjes?

Vetëm 2 për qind e femrave durojnë formën më të rëndë të shpërbërjes perineale gjatë lindjes, duke përfshirë vaginën, perineumin dhe anusin.

Rreth 27 për qind e grave nuk përjetojnë asnjë grisje derisa 23 për qind e grave përjetojnë lot vaginal, transmeton Gazeta Shneta.

Mamia ka një mënyrë të përdorimit të ngrohtësisë që aplikohet në perineum si një burim i rehatisë në punë dhe lindje./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *