Animacion: Shikoni si lëvizin organet e grave gjatë shtatzënisë

2018-03-22 në ora 12:22

Gjatë 40 javëve të përafërta të shtatzënisë, trupi i një gruaje i nënshtrohet disa ndryshimeve të rëndësishme. Teksa rritet foshnja, zë gjithnjë e më shumë hapësirë ​​brenda nënës.

Kjo është shkaku i përplasjes së dukshme të shtatzënisë, por vetëm zgjatja e jashtme nuk mjafton – organet e saj të brendshme gjithashtu vendosen nën një presion të konsiderueshëm, gjë që mund të shkaktojë pak shqetësime, shkruan Science Alert transmeton Gazeta Shneta.

Kjo lëvizje gjithashtu mund të jetë mjaft dramatike për t’u parë. Në animacionin e mëposhtëm, të cilin ne e dalluam kur u botua kohët e fundit nga botimi shkencor në Mbretërinë e Bashkuar Scienmag, ju mund të shihni ato nëntë muaj ndryshimesh të rritura deri në pak sekonda.

Animacioni është nga një ekspozitë e vazhdueshme në Muzeun e Shkencës + të Çikagos, i cili tregon “ndikimin e një shtatëzanie në trupin e nënës kur përshtatet fizikisht dhe mentalisht me ndryshimet brenda saj.

“Nëse shkon në faqen e internetit të muzeut, mund të luash me një rrëshqitje interaktive që tregon se çfarë po ndodh gjatë shtatzënisë. Gjatë javëve 29 deri në 32, për shembull, ata vërejnë se organet janë duke u shtrydhur.

Në videon e YouTube më poshtë mund të shihni një version më të ngadaltë, duke filluar që nga fillimi i shtatzënisë e deri tek lindja”.

/ Gazeta Shneta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *