A mund të ngelni shtatzënë nga lëngu para-ejakulator? Këto janë përgjigjet

2018-03-30 në ora 20:03

Lëngu para-ejakulator ose “prekumi” depërton para derdhjes gjatë marrëdhënieve seksuale. Sidoqoftë, nganjëherë, spermatozoidi mund të rrjedhë para ejakulimit dhe të përzihet me prekumin, duke rritur gjasat e shtatzënisë.

Prekumi vetë nuk mund të lërë një grua shtatzënë sepse semeni mungon në këtë lëng. Ekziston edhe mundësia që sëmundjet seksualisht të transmetueshme të kalohen përmes këtij lëngu trupor, shkruan PWW transmeton Gazeta Shneta.

Para-ejakulimi mund të përmbajë disa sperma

Ka një shans të vogël të shtatzënisë përmes para-ejakulimit, kështuqë përdorni kontracepsionin për të shmangur shtatzëninë dhe STD-të. Afër 60 për qind e grave seksualisht aktive ndërmjet moshave 15 dhe 44 kanë përdorur metodën e tërheqjes (coitus interruptus) për të parandaluar shtatzëninë.

Dhe ndërsa kjo metodë fokusohet në ejakulim, ajo paraqet një zonë gri kur është fjala për para-ejakulimin. Nëse jeni duke u përpjekur për të shmangur shtatzëninë, mund të vlen të shikoni më afër rreziqet që lidhen me para-ejakulimin.

“Precum”, i njohur edhe si lëngu para-ejakulativ, para seminal, ose Cowper, është lëngu trupor që penisi lëshon para ejakulimit. Kur një mashkull ngjallet, ky lëng i pastër rrjedh nga maja e penisit.

Qëllimi i tij është të neutralizojë natyrën acidike të uretrës së njeriut, në mënyrë që spermatozoidi të mund të udhëtojë pa probleme. Gjithashtu neutralizon aciditetin në vaginën e gruas, në mënyrë që spermatozoidi të mbijetojë. Ajo madje vepron si një mpiksje për spermë dhe një lubrifikant për të ndihmuar depërtimin.

Ju mund të ngelni shtatzënë nga para-ejakulimi, edhe pse rrallë

Mund të jetë e vështirë të thuhet kur mbaron para-ejakulimi dhe kur fillon ejakulimi. Është e mundur që të dyja të përzihen, dhe vonesa e një ndarje të dytë mund të bëjë të gjitha ndryshimet. Sipas Shoqatës Amerikane të Shtatzënisë, përgjigja është e ndërlikuar.

Meqenëse hulumtimet e tanishme tregojnë se lëngu para seminal nuk përmban zakonisht spermën, me përjashtim të disa spermave të grumbulluara ose të palëvizshme, do të mendonit se nuk ka gjasë për shtatzëni.

Megjithatë, ka ende një shans të vogël që spermatozoidi të dalë jashtë në para-ejakulim, duke rritur rrezikun për shtatzëninë. Pas të gjithave, ajo merr vetëm një spermë të vetme për të u bërë juve të ngelni shtatzënë!

Nëse jeni tashmë në kontrollin e lindjes si një pajisje intrauterine (IUD) ose pilulë, ajo do të fillojë dhe të parandalojë shtatzëninë si zakonisht. Sipas CDC, shansi juaj për të mbetur shtatzënë (nga preciumi ose spermatozoidi) është më pak se 1 në 100 nëse keni një IUD ose një implant.

Nëse jeni sterilizuar, aplikohet rreziku i njëjtë. Me metoda të tjera si pilula apo diafragma, shanset e shtatzënisë janë më të larta, por ende konsiderohen të jenë të ulëta. Më pas, këto metoda përdoren gjerësisht në parandalimin e shtatzënisë së paplanifikuar. / Gazeta Shneta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *